Kedves barátaim!
A tiramisu sokunk kedvenc sütije! Ezt a finom desszertet számtalan recept alapján el lehet készíteni! Ezen oldalt azért hoztam létre, hogy összegyűjtsem egy helyre a különféle tiramisu recepteket! Várjuk tőled is a titkos tiramisu receptedet, hogy mások is el tudják kápráztatni vele barátaikat, családjukat és kollegáikat valamint várjuk fényképeidet az oldalon lévő tiramisu receptekhez a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címre! Szívesen fogadom szerkesztőtársak jelentkezését is!
Fahéjas tiramisu őzgerincben recept:
Hozzávalók 6 főre:
- 500 g mascarpone
- kb. 10+10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 db tojássárgája
- 1 csapott tk fahéj
- kb. 2,5 dl tej + 1 púpos tk instant kakaó
- 2-3 csomag babapiskóta
A díszítéshez:
-
tejszínhab v. reszelt csoki v. szitált kakaópor
-
A hideg tejben elkeverjük a kakaót.
-
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy mindenhol bőven lelógjon, mert később ezzel szorítjuk össze a sütit.
-
A mascarponét nagyobb tálban kikeverjük kb. 10 dkg porcukorral (ízlés szerint adagoljuk a cukrot), a másik 10 dkg porcukrot a 4 tojássárgájával és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a fahéjat is.
-
A tojássárgás krémet kanalanként - kézi mixer segítségével - belekeverjük a mascarponéba.
-
Néhány babapiskótát kettesével, hármasával egy pillanatra megforgatjuk a kakaóba (ne puhuljanak fel, mert akkor szétesik a tiramisu), és hosszába lerakjuk őket.
-
A tetejükre simítjuk a krém felét.
-
A következő néhny babapiskóta kakaóba forgatva és a maradék krémet rásimítjuk, a tetejére ismét a kakaóba mártott néhány babapiskóta kerül.
-
Folpackkal nagyon szorosan becsomagoljuk (én keresztbe még pluszba körbe szoktam tekerni, hogy jó szoros legyen), lenyomkodjuk a tetején a babapiskótát, és minimum 1 éjszakára hűtő leghidegebb részébe tesszük.
-
Másnap a fóliából kibontogatjuk, tálra fordítjuk, a fóliát leszedjük és ízlésünk szerint megdíszítjük.
A tiramisu recept elkészítésének költsége 1500 Ft.
Jó étvágyat kívánok ehhez a tiramisuhoz!