Hirdetés

Tiramisu recept 3.: Tiramisu kockák

2013.09.27. 19:18 :: receptoldal

Kedves barátaim!

A tiramisu sokunk kedvenc sütije! Ezt a finom desszertet számtalan recept alapján el lehet készíteni! Ezen oldalt azért hoztam létre, hogy összegyűjtsem egy helyre a különféle tiramisu recepteket! Várjuk tőled is a titkos tiramisu receptedet, hogy mások is eltudják kápráztatni vele barátaikat, családjukat és kollegáikat valamint várjuk fényképeidet az oldalon lévő tiramisu receptekhez a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címre! Szívesen fogadom szerkesztőtársak jelentkezését is!

Tiramisu kockák recept:

Hozzávalók 8 főre:

  • 15 dkg babapiskóta
  • 7 dkg olvasztott, langyos vaj
  • 1 ek instant neszkávé 2 ek meleg vízben feloldva
  • 4 ek tojáslikőr
  • 4 tojás
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 vaníliarúd
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg cukor
  • cukrozatlan kakaópor és csoki kávészem a torta tetejére

Elkészítés:

  • A babapiskótát robotgéppel porfinomságúra őröljük, majd összekeverjük a langyos vajjal, a meleg vízben feloldott kávéporral és a tojáslikőrrel.

  • A kész "tésztát" 23x26 cm-es tepsibe egyenletes vastagságban belerakjuk és a formát negyed órára mélyhűtőbe tesszük, ahol a vajas morzsalék gyorsan megdermed.

  • Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, egy nagy lábasban pedig elkezdünk vizet forralni. 

  •  Ez alatt összeállítjuk a krémet. A krémhez előveszünk két tálat, az egyikbe a tojások fehérjét, a másikba sárgájukat pottyantjuk. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a tejszínt, a mascarponét, a vaníliarúd kikapart belsejét és a cukor felét. Magas fokozaton, robotgéppel habosra keverjük.

  • Az elmosott, szárazra törölt habverővel a tojásfehérjékből először félkemény, majd a maradék cukor hozzászórása után, kemény habot verünk. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük a mascarponés krémet a fehérjehabbal, majd előszedjük a mélyhűtőből a tepsit. A morzsás alapra rákanalazzuk a masszát.

  • Egy nagyobb tepsibe öntjük az előzőleg forrásig melegített vizet, majd a belehelyezzük a tepsis sütit. A tiramisu-kockát fél órára  berakjuk a sütőbe, de hogy ne barnuljon meg a teteje, az utolsó 20 percben lefedjük alufóliával.

  • Amikor kész kivesszük a tepsit és megvárjuk, míg teljesen kihűl, aztán kiemeljük a formát a tepsiből, és egy kis szűrőn át cukrozatlan kakaóporral megszórjuk a tetejét.

A tiramisu recept elkészítésének költsége 1500 Ft.

Jó étvágyat kínánok ehhez a tiramisuhoz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tiramisureceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr215536726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása